diumenge, 19 d’agost de 2012

Hummus

Seguint en la línia de plats senzill i fresquets per l'estiu, us proposem uns gotets d'hummus amb ruca i pinyons, que tindreu enllestits en un moment i que us faran quedar bé. Tant els podeu servir com a aperitius o pica pica en gotets petits, o bé com a primer plat en un got de txacolí. Si és així us recomanem afegir-hi uns dauets de tomàquet amanit.

Un plat senzill però complert, ja ens aporta proteïnes, fibra, àcids grassos poli i monoinsaturats, vitamina C, ferro, potassi i magnesi.



Ingredients

250g de cigrons cuits
2 gra d'all
1 cullerada de tahina (pasta de sèsam)
el suc de mitja llimona
un bon raig d'oli d'oliva
pebre vermell
curri
sal
ruca
pinyons

Al pot de la batedora triturem: cigrons, tahina, el suc de la mitja llimona, el gra d'all (prèviament li treiem la part verda del centre), oli, pebre, pebre vermell i curri. Corregim de sal.
Omplim el fons d'un got amb hummus. Amanim amb oli d'oliva i pebre vermell. Hi afegim unes fulles de ruca i uns pinyons.

Bon profit!

divendres, 10 d’agost de 2012

Melmelada de meló i albercoc

L'estiu és ple de fruites dolces i gustoses que no trobarem a l'hivern. Tradicionalment l'excedent de fruita d'estiu s'ha conservat en forma de melmelades i confitures per poder-la consumir a l'hivern, quan fora de plàtans i taronges poca varietat de fruita trobem.
A més la melmelada ens dóna l'oportunitat perfecta per fer net de la nevera abans de marxar de vacances, oi?
La melmelada d'albercoc és tot un clàssic, nosaltres l'hem acompanyat de meló, obtenint una melmelada amb poca proporció de sucre però molt dolceta.

Hem preparat aquesta melmelada pensant amb l'aniversari de La Cuina Violeta, el blog de la Nani, que si encara no coneixeu, no podeu deixar de visitar. A més de receptes boníssimes, hi trobareu recomanacions musicals, literàries, vivències personals, i unes fotos precioses.

Com que per celebrar el seu aniversari ens proposava preparar un plat amb melmelada, us aconsellem que feu servir aquesta per acompanyar una taula de formatges. 
Podeu preparar unes torradetes sucades amb formatge blau, Stilton o Gorgonzola, i una culleradeta d'aquesta melmelada. Veureu quin contrast de dolç i salat, us encantarà!!




Ingredients
350g de meló Gàl·lia
250g d'albercocs
300g de sucre

Tallem la fruita a daus grossos, la posem en un cassó al foc i la cobrim amb el sucre. Anem remenant amb una cullera de fusta. Quan faci xup xup baixem el foc i continuem remenant de tant en tant perquè no s'enganxi al cul del cassó.

Per saber que la confitura està al punt, la podem tastar, que sigui dolça. Després n'estirem una cullerada sobre el marbre o un plat fred, perquè perdi temperatura ràpid i poguem veure si ja té la textura desitjada.

Aboquem la melmelada en uns pots de vidre que haurem esterilitzat prèviament o bé bullint-los 15 minuts, o bé rentant-los al rentaplats. Els tanquem i tornem a posar a bullir embolicats amb draps. Els fem bullir 20 minuts perquè facin el buit. Els deixem refredar, i els girem de cap per avall sobre el marbre de la cuina on els deixarem reposar unes hores.

diumenge, 5 d’agost de 2012

Amanida estiuenca

A casa a l'estiu les amanides de patata o de llegum presideixen la taula. Ja sigui per dinar, o per sopar, és un plat fresquet i que si és plat únic podem fer ben complert afegint-hi tonyina, olives negres, o ou dur. A vegades hi posem també mongeta tendra, o qualsevol raconet de la nevera, que amb les amanides tot s'hi val!!!



Ingredients


dues patates
tres tomates de banya
una nectarina
mitja ceba tendra


Bullim les patates amb pell i les tallem a dauets.
Rentem i tallem les tomates i la nectarina.
Pelem i piquem la ceba a brunesa.
Barregem tots els ingredients i els amanim amb un bon oli d'oliva, sal i pebre.

dimecres, 1 d’agost de 2012

Gelat de tutti fruti Space Invader

Com que darrerament arribem tard a tots els reptes, no podíem ser menys amb Memòries d'una Cuinera. I això que aquest més ens demanaven una macedònia, que si ens arriben a complicar la vida...
Quan era petita els estius anava a colònies a la Roca de Muntanyola, i el "no va más" era el gelat de tutti frutti. No sé pas per què, ja que crec que mai ens en van donar, però era una cosa que estava de moda.
Quan vaig veure el repte vaig pensar que el gelat de tutti frutti, que crec que ja ha passat de moda, no deu ser res més que un gelat de macedònia. Nosaltres l'hem fet amb iogurt enlloc de nata, així qui estigui d'operació bikini també el pot tastar!




Ingredients


2 préssecs
1 nectarina
1 grapat de cireres
2 albercocs
1 tall de meló
3 iogurts ensucrats


Rentem les fruites i les tallem a dauets petits. Les barregem amb el iogurt i posem la barreja en motlles de gelat, o en un super motlle Space Invader que em van portar els reis i cap al congelador.
Difícil, eh?