dimecres, 9 gener de 2013

Natilles de cacau

Bon dia colla! aquest any els reis ens  han canviat els llibres de cuina per la literatura bèl·lica. Perquè, us heu fixat que els contes infantils són més violents que les pelis del Tarantino? el pobre llop no hi ha dia que no acabi estripat,  bullit, degollat o mort. I si no és ell és la rateta, la bruixa, els cigronets o el gegant els que acaben pitjor que el rosari de l'Aurora...
Hi ha un repte que sempre comença amb un conte, que no és violent i que ens encanta, és el Memòries d'una cuinera. Aquest mes va de natilles. Jo sóc més de crema catalana que de natilles, però ja que ens traslladem a la infantesa, les de xocolata m'agradaven força. Les de La  Fageda millor que aquelles  que estaven "listas para tomar". Però pel paladar adult encara millor aquestes fetes amb cacau amarg de cultiu ecològic que vam comprar a Gluki, els mestres de la xocolata d'Olot. A més de bones són molt senzilles de fer, us hi apunteu?

Ingredients
500ml de llet sencera
100g de sucre
40g de cacau
4 rovells d'ou
15g de midó de blat de moro
essència de vainilla

Separem una miqueta de llet freda que barregem amb el midó i els rovells. Portem la resta de let al foc amb el cacau i el sucre. Hi afegim mitja culleradeta de pasta de vainilla, o si ho preferim de cafè soluble. Un cop ben desfet el cacau, ho retirem i ho posem tot junt al vas del túrmix, batem i passem per un colador fi abans de posar la barreja de nou a la cassola on la tornarem a escalfar sense parar de remenar fins que espesseixi.
Posem la mescla en terrines i les deixem refredar.

Que vagi de gust!!!!


23 comentaris:

  1. Com he rigut amb lo dels contes jajaja, és veritat n'hi ha de molt sàdics, a més no es limita als animals, amb les madrastres també es passen un bon rato jajjaaj. Jo mai he estat de natilles, les trobo massa líquides pel meu gust, sobretot les comprades i porten tants rovells que tiren enrera a l'hora de fer-les, a veure què s'em ocudeix per a participar aquest mes.
    La vostra proposta te molt bona pinta, el toc amarg del cacao segur que els dóna un gustet molt bo.

    Petonets!!

    ResponElimina
  2. Quines natilles més bones!!
    Jo també em vull animar a participar-hi!!! Estic pensant...pensant....pensant....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  3. Ole ole!!! ja tornem a tenir el taller obert!!! ;))))) mira, si els contes són bèlics, quan comencis a mirar pelis de Disney fliparàs!!!! nosaltres esem que tremolem! jijijiji. Un milió de gràcies per participar!!! m'encanten les de xocolata ;). fins MOLT aviat

    ResponElimina
  4. Ja teniu raó ja amb això de la literatura bèl.lica... són molt gores!
    Coincidirem amb les natilles, el Xavi m'obliga a fer-li de xoco! jajaja
    Moltes petons guapos!
    Sandra

    ResponElimina
  5. Ohhhh quines natilles tant bones a mi sempre m'han agradat mes les de xocolata que les normals!!!
    Els contes ara que ho dius és veritat he estat pensant una bona estona amb tots els contes que sé i és veritat qüasi no ni ha cap que no sigui bèl.lic jiji mare meva quines coses ens ensenyaven els nostres avis i pares!!

    ResponElimina
  6. Les natilles casolanes m'encanten, en canvi les industrials no...
    I amb xocolata amarga encara més bones!

    ResponElimina
  7. Alba!!!!!Que bé que torneu estar a la carretera, vull dir a la virtual. M'agrada fer-vos visites i aquesta m'ha agradat especialment: unes natilles de xocolata. Sou els primers que veig amb els deures fets.
    Una abraçada i un molt tranquil 2013!
    Nani

    ResponElimina
  8. Mmmmmmmmmm!!! Quines natilles més llamineres!!! Feliç 2013!!!

    ResponElimina
  9. Sí que ens hi apuntem!!!! com m'agrada veure noves publicacions vostres ;) Doncs sabeu què? hi ha un conte per nens que es diu "la llegenda de sant Jordi explicada pel mateix drac" o algun títol similar, segur que us agradaria :)
    I què dir de les natilles?? jo també sóc més de crema catalana però aquestes han de ser boníssimes i encara més amb el cacau ecològic!
    Molts petons als 3 i que tingueu un feliç 2013!! :)

    ResponElimina
  10. Amb xocolata amarga uhmmm!!! Irresistibles!!
    Ptns

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta!!jo encara estic pensant com fer-les!!petons

    ResponElimina
  12. Aquestes me les guardo per quan superem l'empatx xocolatil del nadal! Encara tenim restes de torrons i bombons...
    Les natilles són una de les meves assignatures pendents...

    ResponElimina
  13. ay siii de xocolata! què bones!!!

    ResponElimina
  14. Que delicia, con cacao me fascinan seguro!!

    Un beso enorme.

    ResponElimina
  15. La veritat es que són una mica gores... I després pobrets venen: vindrà el llop?
    A mi m'has convençut, vinc a buscar-ne!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  16. Aquestes natilles són boníssssssiiiiimes!!!! Sembla fàcil de preparar, i tenen una pinta....
    M'encanta la xocolata, i sempre faig postres amb xoxolata. I vés aquí, mai he preparart unes natilles de xocolata tan bones com aquestes!!!!
    Felicitats pel blog i molts petonets!!

    ResponElimina
  17. I que no faltin les natilles de xoco!

    ResponElimina
  18. La Sandra ens va portar les natilles de xocolata que ha fet pel Memòries i realment casolanes queden molt més bones... i quina raó amb els contes!
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
  19. Quina bona pinta! les de xocolata tenen èxit sí o sí! segur que estant boníssimes!

    Un petó!

    ResponElimina
  20. jo aquest cap de setmana he fet unes natilles de colacao, estant bones, però segur que amb la xocolata que tu has fet servir per les teves estarien molt millor. Conec una gluki a Girona, tenen uns bombons, ummmmm

    ResponElimina
  21. Aquestes natilles de cacau amarg han d'estar delicioses! M'has fet riure molt amb això dels contes... És veritat que el dolent dels contes sempre acaba ben escaldat, pobrets XD

    Molts petons ^^

    ResponElimina
  22. M'agraa la teva recepta. Fins ara no havia fet mai natilles però amb aquest súper receptari he de practicar sí o sí. Em guard la teva!

    ResponElimina
  23. Molt bé aquestes natilles. Saps que se m'acudeix? Substituir el cacau per farina de garrofa... Ja t'explicaré el resultat...

    Slts.

    ResponElimina