dimecres, 20 de febrer de 2013

Taller per blocaires a Espai Su 23.11

El passat divendres 16 de febrer vam tenir la sort de poder assistir a un taller a l'escola de cuina terrassenca Espai Su 23.11. Feia temps que volíem assistir a un dels molts tallers que s'hi fan, i aquest vegada l'ocasió valia doblement la pena, per un cantó podíem conèixer la Su Alins i el seu company Txep, i per l'altre gaudir de la companyia i compartir experiències mentre cuinàvem i menjàvem amb la Sandra i en Xavi dels Fogons de la Bordeta, l'Eva del Cullerot Festuc, la Laura de Coure Coulants, la Ivana de My Little Things, la Nuni de Cuinetes, la Bet de Tasta Rutes, l'Oscar o Starbase de Decuina.net i en Jordi de Tot és bo el que l'olla cou. Ja podeu imaginar que vam estar ben divertits!!


A l'Espai Su sempre fan servir la mateixa metodologia, que vam trobar molt encertada. Primer la Su presenta els plats que cuinarem, els ingredients i la seva elaboració. Aquí en Txep hi va integrar una classe magistral sobre la tòfona que ens va deixar bocabadats. Després és hora de posar-se el davantal i arremangar-se davant dels fogons per entre tots anar cuinant tots els plats que després compartirem al voltant de la taula. No patiu que la Su i la Montse ens anaven supervisant, i en Txep estava per algun que xerrava més que no cuinava.


El menú era molt encertat per un sopar a casa, d'aquells que vols quedar bé però que vols tenir mig enllestit i només regenerar quan arribin els convidats. Cosa que és d'agrair, perquè no hi ha res més empipador que que t'enganxi el toro, els convidats arribin, i tu encara hagis de cuinar enmig d'una pila de trastos bruts.

I ara si, el menú: va constar de tres aperitius: sablés de parmesà i pebre rosa, mousse d'albergínia fumada amb formatge de cabra, i daus de bacallà amb sofregit de ceba i sobrassada. Vam continuar amb un risotto amb ceps, oli de parmesà i tòfona  i vam acabar amb una pannacotta de vainilla amb salat de fruits vermells i crumble.


I fins aquí la crònica, properament anirem fent les receptes. Només recomanar-vos que si teniu ocasió d'assistir a un taller a Espai Su 23.11 no us ho perdeu, aprendreu plats deliciosos, però sobretot gaudireu de la companyia i la conversa de la Su, la Montse i en Txep i de l'atmosfera q han aconseguit crear al Vapor Ros, antic vapor tèxtil restaurat, un espai acollidor, pràctic i molt ben preparat que a nosaltres ens va encisar.

Acabem donant les gràcies a la Bet i la Nuni, que ens han cedit les fotos. Que nosaltres (on devem haver deixat l'ànima de blogger????) ens vam presentar a l'eventu sense càmera!!!


8 comentaris:

  1. Carai! quin menú que vareu preparar!!! segur que us ho vareu passar d'allò més bé! ja tinc ganes de que ens ensenyeu com es fan aquests plats!
    Petons!

    ResponElimina
  2. Ja veig que ho vau passar molt bé, uns plats molt interessants. Petons

    ResponElimina
  3. Moooolt ben xafat Alba!!!
    Tens raó, sempre hi ha qui xerra més que no feineja, oi?? hehehehe.
    Jo també em vaig presentar sense càmera, si no fos per aquest parell que son tan generoses, les meves cròniques serien ben avorrides.
    El proper cop a veure si us afegiu a rematar-ho porai...i ho millorem!! vam acabar plegant veles que no hi havia res obert :-(

    ResponElimina
  4. Mira quin munt de gent guapa!! Jo encantada de pujar a la vostra ciutat i ser de les que xerren més que no confiten bacallà... jajajaja Ens ho vam passar genial! ;)
    Petons macos
    Sandra

    PD: uns altres sense càmara!

    ResponElimina
  5. Fantàstica jornada, amb bones receptes i millor companyia :)

    ResponElimina
  6. Va ser una trobada fantàstica!! N'estava convençuda que en gaudiríem molt! Coneixent la Su, l'escola i el grup de blocaires que ens hi vem aplegar no podia fallar!!! ;)
    A veure si ho repetim aviat que pel que sé la Su té noves idees! jejejejeje!!!
    La campiona del vespre però, sense cap dubte, l'Aina! És un tros de pa!!

    Petons guapos!

    Nuni
    http://cuinetes.bloks.cat

    ResponElimina
  7. Que bé que ens ho vam passar!!! Una nit genial, cuinant i amb una companyia magnífica!!!
    Jordi, saps que conec al teu cosí Adrià i a la Cristina??? El món és molt petit...jejeje!!!
    Petunets,
    Eva.
    Pd. l'Aina és una soleteeeee

    ResponElimina