diumenge, 2 de febrer de 2014

Tast de vins a la 163a Fira de la Candelera de Molins de Rei


Quina jornada divendres! tarda vespre inesperadament fantàstica.
Tot el mèrit és d'en Jordi del blog Tot es bo el que l'olla cou. Ens va organitzar una jornada excepcional.
Vaig començar amb una cata cegues amb diferents vins: un blanc, un rosat, un negre i un cava. N'heu fet mai cap? És molt divertit, i va ser molt enriquidor escoltar els comentaris de tots els participants, en aquest cas periodistes del sector.
Després vaig tenir la oportunitat de provar la coradella, el plat de menuts de xai o vedella que han recuperat la gent de Molins, plat recuperat de la nostra història i que és ara difícil de trobar... boníssim!
Després la cata pels bloggers amb la Luisa i en Jordi de Baco y Boca, en Xavier de Nos gusta el vino, l'Arantxa i la seva parella de Curry curry que te pillo, la Ruth de Vi, moments, persones, en Xavi de Vi good, la Carme Gasull, en Xavi i en Jordi de l'Associació Molinenca de Tast, i en Roger i en Jordi excelents amfitrions.
Diferents empresaris del sector van presentar els diferents expositors de vins que participaven a la fira. Vaig trobar que des de dins del públic vam ser molt poc empàtics amb ells ja que en cap moment vam aplaudir tot i que ells s'esforçaven molt i molt. A millorar quedaria aquesta distancia amb els vineters, que ens han comentat que, en canvi, a la mostra de la D.O. Tarragona no hi va ser, i el tracte va ser més proper.
Vam fer una passejada als diferents estans i jo ho vaig fer amb la companyia de l'Helena Sellés d'El Fumet (àpats per grups), que com a sumiller em va donar l'oportunitat d'aprendre molt al seu costat també, li he d'estar agraït. Gràcies Helena!!
 Vam visitar l'estan d'en Víctor de Parés Baltà (D.O. Penedès) que ens va donar a provar diferents vins blancs, dos d'ells de vinyes velles de 80 anys, cosa que és molt d'apreciar. Un garnatxa blanca 100% i l'altre xarel·lo 100%. Em va encantar sobretot l'Electio, que era el xarel·lo. Per manca de temps ens vam quedar amb les ganes de provar els negres que ens tenia promès. Però no patiu, que hi hem tornat amb l'Alba i hem tastat una mostra dels seus negres, de cultiu biodinàmic: l'Hisenda de Miret, una garnatxa de vinyes de 38 anys. El Mas Irene 2010, un cupatge de cabernet franc i merlot. El 2piR un Priorat d'aquells que ens agraden, rodó i amb un punt d'astringència com menjar una presa de xocolata, i finalment el Marta de Baltà, l'elegància en forma de vi.
 
La Cooperativa de l'Olivera, de la qual sóm fans pels seus vins i olis i per la seva tasca social, van presentar l'Eixaders, un blanc fermentat en bota que agrada molt a l'Alba. Si no heu tastat els seus vins, no us perdeu tampoc el Missenyora i l'Agaliu.

 
 

Després vam conèixer Marc d'Oller del Mas, de Pla de Bages i vam tastar el Bernat Oller. Ja que ja coneixia d'altres vegades el Petit Bernat (molt recomanable).
 
Un altre celler que ens va presentar els seus vins d'excelent relació qualitat preu va ser Ipsis. Coneixia els seus negres, ara estic molt content d'haver tastat també els seus tres blancs!
 
Vam visitar també en Ruben de
Finca Parera un altre celler biodinàmic. Vam tastar el Clar i el Fosc, que com el seu nom indica són un blanc i un negre. Però el que més ens va sorprendre és el Sassó Parera, un blanc que cal decantar, i que pels seus aromes (de fonoll, metà...) et transporta al món de la tófona blanca!

 
Per acabar us parlaré dels vins de Molí Rué, un blanc cupatge de garnatxa, macabeu i monastrell que passa com l'aigua i no és ni massa sec ni massa afruitat. Un rosat, i un excelent vimblanc, un vi dolç que s'elabora després de deixar el raïm estès a sol i serena 10-15 diez i seguint un procés antic molt semblant al que es fa per l'elaboració del Pedro Ximenes, deixant solera a les botes per elaborar la propera anyada.
 
 
 
 
 Contents del tast de vi vam anar direcció cap a sopar a la taverna vasca Traska Truska, on fan uns pintxos espectaculars. Entre pintxo i pintxo la vam fer petar amb la resta de blocaires i vam tastar alguns bons vins.
D'allà he de dir que vaig espantar una mica l'amfitrió quan em vaig animar per demanar poder veure la cuina, tot i que no es va quedar enrere i va ser una expeiència fer-ho acompanyat d'en Jordi .
M'ho vaig pasar tan bé que vaig perdre el tren de tornada a casa (ehem...). Però per sort els amics d'en Jordi em van adoptar i vam continuar la vetllada, amb concert inclòs d'hotel cachamba amb dos amics seus, el dissabte tenia una feinada i es va reservar, molt ben fet!!!!
Moltes gràcies Jordi i Roger per tot.
 
Jo ara vaig a per un ibuprofeno, que me'l mereixo!

6 comentaris:

  1. Bona crònica!! Nosaltres hi vam anar al tast de vins i formatges, molt interessant també!

    ResponElimina
  2. Encantat Jordiet!!! Ets un bon fitxatge per les gastrojuergas.... hahahahah aviat la propera!

    ResponElimina
  3. Segur que va ser una fira i un tast molt interessant.
    M'hauria agradat passar per la fira de la candelera, en Jordi i companyia han fet una feina molt bona!

    ResponElimina
  4. Collons! I jo amb grip intestinal i lumbago a casa! No vaig poder venir... hi haurem de posar remei... Alba, a la pròxima una nit boja nosaltres també, no? :P
    Petonets cracks
    Sandra

    ResponElimina