diumenge, 16 de març de 2014

Arròs amb escamarlans

Aquest mes el Memòries d'una cuinera ens proposa fer un arròs. I nosaltres us proposem el que vam fer la darrera vegada que vam pujar a Olot. Per fer una mica de gana abans vam pujar a St Francesc, al cim del Montsacopa, i com que érem colla el vam fer a la barbacoa mentres feiem el vermut al solet. Que arriba el bon temps i s'ha d'aprofitar!!
La passejada per la fageda la vam fer a la tarda per fer baixar l'arròs, que ja sabeu que fa el ventre gros.



Ingredients
Ceba
Tomata
Oli d oliva
Bitxo
Pebre vermell
Escamarlans
Sipia
Rap
Arròs bomba
Cloïsses
Brou o fumet de peix
Julivert
Escalfem la paella amb oli. Marquem el rap i els escamarlans i els reservem.
Tallem la ceba a brunesa i la sofregim fins que quedi molt ben cuita (marroneta). Hi afegim la tomata triturada i la sípia tallada a daus (prèviament en separem la melsa). Deixem fer xup xup fins a obtenir un bon sofregit. Aleshores hi afegim el pebre vermell, el bitxo o cirereta, i la melsa de la sípia.
Un parell de voltes i hi posem l'arròs (80-90g per persona). El deixem torrar una mia abans d afegir el brou calent.
Passats uns 15-17 minuts hi afegim el rap, les cloïsses i els escamarlans.
Quan l'arròs estigui al punt (aprox 20 min de cocció), retirem la paella del foc, deixem reposar un minut i escampem per sobre l'arròs el julivert picadet.
Que vagi de gust!

15 comentaris:

  1. Una foto preciosa y primaveral.Ya veo que el arroz es una delicia huuuuu.Besosss

    ResponElimina
  2. uau, aquest arròs és de luxe, amb ingredients de categoria. Per un dinar de celebració ben especial!

    ResponElimina
  3. Una proposta genial!! aquest arròs ha de ser boníssim, i més si es va fent mentre estàs al solet amb un vermout o jugant amb l'Aina! un petó!

    ResponElimina
  4. Delicioso tenía que estar ese arrocito tan rico. La foto con la peque es muy bonica. Besotes

    ResponElimina
  5. Un luxe d'arròs nois, és un dels meus ingredients 'fetiche', i la proposta d'aquest mes del Memòries em sembla ideal!
    Això si, jo després d'aquest senyor arròs, em sembla que en comptes de passejada faria migdiada, jeje!
    I quina foto més xula, la petita està guapíssima!

    Petons!

    ResponElimina
  6. un arroz fantastico y de categoria¡¡ Que bonita y tierna foto final¡¡
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Ohhhh. Quin arròs||||| Boníssim!!! Em quedo pasetjant pel teu blog.

    ResponElimina
  8. Oh quina pinta! Un arros de diumenge, fa festa!
    Marta

    ResponElimina
  9. Que antojo, me encanta el arroz, melosito y ese plato pide a gritos ser devorado, esa última imagen, me ha robado el corazón, que lo sepas!!!

    Besos.

    ResponElimina
  10. Mira, no sabria si menjar-me l'arròs o l'Aina, es que és tan maca!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  11. Què bo l'arròs així caldoset!!! quina princesa més bonica tens!!! bona setmana

    ResponElimina
  12. quiun arrosset més bo!! L'escamarlà sembla que vulgui sortir del plat.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Aquest és un arròs de Festa Major.

    ResponElimina
  14. ja podeu felicitar a la iaia Conxita!!! quin arròs més bo. Encara que us haig de dir que em quedo amb la vostra foto, esteu guapíssimes!!!! molts petonets família i gràcies per participar

    ResponElimina
  15. Aquest arròs és una delícia!! Petonets!

    ResponElimina