dijous, 6 de març de 2014

Trobada a Tarragona

Què dir de la trobada a Tarragona que no hagin dit ja els altres blogs? és el que té anar tard... però no volíem deixar passar l'ocasió d'agrair una vegada més a la Nani de La Cuina Violeta per la magnífica jornada que ens va organitzar.

Vam començar la jornada de la millor manera, visitant el mercat de Tarragona. A nosaltres ens encanta visitar mercats i ho fem sempre quan visitem una ciutat. Vosaltres no? Aquest està pendent de reformar-se però tot i així és un lloc agradable, i quines parades de peix!! Llàstima de no haver dut el carretó perquè valia la pena.

Un cop tots junts en Julio ens va fer una ruta per la Tarragona històrica, i vam repassar des dels romans fins als modernistes. Si mai necessiteu un guia a Tarragona no us deixeu perdre en Julio, gràcies a ell la visita va ser amena i divertida, a part de molt interessant.



Un cop en Julio ens va deixar al balcó del Mediterrani, vam enfilar cap al Barquet, un restaurant emblemàtic a Tarragona. O potser pensàveu que en una trobada blocaire no faríem un bon tiberi?? El Barquet és un restaurant familiar queestà en mans dels germans Solé, en Fidel a sala i en David a la cuina. Els seus arrossos són una delícia, com vam poder comprovar. Per mi el millor el de sepietes! tot i que el romesco d'arròs amb bonítol amb els seu punt picant era molt bo, i l'Aina es va fotre les botes amb l'arròs negre!!
Abans de l'arròs però vam fer un pica pica amb productes de la zona: xató, pastís de peix blau Q, gambó de Tarragona, una sípia estofada amb patates i xocolata que feia saltar les llàgrimes, i bullida de musclos. Tot per llepar-se'n els dits.
I tot regadet amb un Blanc de Barbara Forés (un blanc potent de la Terra Alta, grarnatxa blanca amb un 3% de viognier, voluptuós i molt floral i aromàtic que deixa una boca untuosa i fresca) i un Perlat 2010, un Montsant dels que a mi m'agraden, amb cos i amb els seus torradets i els seus tocs de cacao.



La sorpresa final que la Nani ens tenia reservada, amenitzada amb l'acordió d'en Josep, era un lot d'obsequis que ben aviat veureu en acció: un motlle lekué de cake pops (haurem d'anar pensant recepta) obsequi de Comer Japonés, una deliciosa melmelada de figues dels Fruits Saborosos que em fa feliç cada matí, una xocolata CREO que l'Aina no va poder esperar a encetar, una ampolla d'Ètim Grenache que ja friso per obrir, una visita al Celler Falset Marsà que farem properament, motlles de galetes i per una petita quiche de Culinarium, una ampolleta d'oli d'oliva verge d'Olearum, un llibre de receptes de Cossetania edicions, una revista Descobrir Catalunya del patronat de turisme...

Però el millor regal va ser la vostra companyia i posar-vos cara a tots.

Moltes gràcies!!

6 comentaris:

  1. Una trobada molt maca amb un dia super complert en tots els sentits. Fins a la propera!

    ResponElimina
  2. No per tard menys interessant i amb mès ganes de llegar sobre el dia en que ens vam retrobar alguns i coneixer altres tot gràcies a la Nani.. que ho va "orquestrar" tot de primera. Un dia precios de sol, menjar, compañía i sobretot amor per la passió comuna.
    Petons i fins la propera!

    ResponElimina
  3. Va ser un gran día!! Me n'alegro d'haver-vos conegut!! No vaig tenir l'oportunitat de parlar massa amb vosaltres fins a última hora però un plaer :)
    la foto de la vostra nena menjant arròs és una passada :P
    Un petonet. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  4. A nosaltres també ens va fer molta ilusió coneixer-te. Tenim un dinar pendent a Ca la Maria!!! L'Aina apunta maneres, es una glotona!
    petonets

    ResponElimina

  5. Alba i Jordi; Molt agraït per la "foto" i molt content d'haver-us conegut¡¡
    Salutacions i un petó per l'Aina¡¡ :O) :O)

    ResponElimina
  6. Ai Alba, estic tan cofoia amb les vostres entrades que cada cop que en llegeixo una de nova sembla la primera. Espero i desitjo que torneu a Tarragona aviat, hi ha molts més racons per a descubrir. Un petonet ben fort a l'Aina. I a esperar veure què faràs amb el motlle que ens va donar Lékué!
    Una abraçada,
    nani

    ResponElimina