dijous, 26 de novembre de 2015

English muffins

Avui a Estats Units celebren el dia d'acció de gràcies, tot i que nosaltres farem com cada any el nostre Thanksgiving particular dissabte amb en Nate i família avui aprofitem per publicar la recepta dels panets que tenim pensat sucar al gravy.
Són senzillissims de fer, això si respectant els temps de fermentació perque quedin ben flonjos.

La particularitat d'aquests panets es que enlloc de coure al forn els passem per la paella. Acabats de fer son deliciosos tan per omplir de dolç com de salat. O tal qual, com han fet la Laia i l'Aina que els endrapen de dos en dos calentets i acabadets de fer.

Ingredients

500g de farina normal
10g de sal
1 cullerada de sucre integral
5,5g de llevat sec*
150ml de llet**
150ml d'aigua
40g de mantega

* o 10g de llevat fresc
** jo hi he posat llet de civada perquè no en tenia de vaca

Barregem els ingredients secs i hi afegim la llet i l'aigua tebiones. Barregem i hi afegim la mantega a dauets a temperatura ambient. Amassem una mica i formem una bola que deixem fermentar dins un bol fins que dobli el volum. Com q fa fred i trigaria força jo fe posat el bol tapat amb un drap dins el forn a 45-50°.

Un cop realitzada la primera fermentació, estirem la massa fins que quedi plana amb un gruix d'uns dos cm. Amb l'ajuda d 'un got anem tallant els muffins i els estenem en una safata amb paper de forn, separats tenint en compte que s'inflaran força. Fem una segona fermentació aproximadament 30 minuts (si ho feu al forn a 45° us caldràenys temps.
Posem unes gotea d'oli d'oliva a la paella i les escampem amb paper de cuina. Coem els muffins a foc mig amb la paella tapada, uns 5 minuts per cada costat.


Si no els heu de menjar immediatament (cosa que us recomanaria) tapeu-los per a que no s'assequin (o congeleu-los).

Aquesta recepta l'he trobat a Directo al paladar

2 comentaris: