dimarts, 1 de desembre de 2015

American Apple Pie

Continuant amb les receptes del dinar de Thanksgiving avui us portem un clàssic de la cuina americana que als dibuixos de Tom i Jerry sempre acabava en mans del ratolí quan una mestressa de casa el deixava refredar a la finestra.
Després de fullejar algunes revistes de la mare del Nate vaig decidir fer un mix entre la recepta de El Comidista i la de Martha Stewart. Això si, vaig fer la versió per a tontos, amb la pasta brisa precuinada. Si voleu fer una bona pasta brisa podeu visitar les seves webs.



Ingredients
2 làmines de pasta brisa
1/2 kg de poma granny smith
1/2 kg de poma golden
100g de sucre integral de canya
18g de midó o maizena
Suc i pell de mitja llimona
1 culleradeta de canyella
1/2 culleradeta de nou moscada
1/2 cullereta de cafè de fava tonka
1 culleradeta de cacau en pols
1 ou
Sucre moreno
Mantega

Pelem i tallem les pomes a làmines, hi afegim el suc de llimona. En un bol barregem el sucre, el midó, la pell de llimona ratllada i les espècies. Ho aboqum sobre la poma i barregem bé. Ho deixem macerant.

Prescalfem el forn a 220° a dalt i a baix.

Untem el motlle amb mantega i hi posem un paper de forn a la base. Al damunt hi pisem una làmina de pasta brisa tenint en compte que ha de ser més gran que el motlle.
Posem la poma sobre la massa, i a sobre de la poma la segona làmina de pasta brisa, a la que haurem fet algun forat de ventilació (nosaltres li hem fet una estrella amb un tallapastes però n'hi hauria prou amb uns tallets).
Pintem els marges de la paste brisa sobrers amb clara d'ou i els anem pessigant i cargolant per tancar el pastís. Pintem la superficie del pastís amb ou batut i l'empolsinem de sucre moreno.



Posem el pastís a la part baixa del forn, deixem uns 20 minuts el forn a 220°, després baixem la temperatura a 190° i el deixem coure tapat amb paper de plata perquè no es cremi la pasta brisa, uns 60 minuts més fins que la massa estigui dauradeta i cruixent, i la poma sucosa.

2 comentaris:

  1. Mmmmm.....els dolços que porten poma m'agraden molt!!
    Salut i petons!
    Olga

    ResponElimina
  2. las tartas de manzanas son taaaannnn buenas y taaaannn socorridas, que apetecería hacer una al menos una vez al mes jejeje.
    la tuya tiene una pinta impresionante, y la decoración, me encanta!!
    un beso, mi niña!!

    ResponElimina