dijous, 28 de gener de 2016

Arròs de solucions

Dissabte vam gaudir d'una jornada gastroblogaire a la Mostra de Sant Vicenç dels Horts. Vam iniciar la jornada amb una interessant xerrada sobre la història de la cuina catalana amb Oriol Jonqueres i el mestre Josep Lladonosa. A continuació, vam tenir la sort de poder assistir a diferents sessions de cuina en directe. La primera de les quals era dirigida pel mateix Lladonosa, que guiava el cuiner vicentí Xavier Dorado per fer un arròs Parellada. En Lladonosa ens va explicar que hi ha molta confusió al voltant de l'origen del nom d'aquest plat. No vé com creuen alguns, de la saga Parellada de la fonda Europa, sinó que l'origen real es troba al restaurant Suís, de Barcelona, on el Sr Parellada solia dinar i va demanar expressament que fessin un plat d'arròs on no s'hagués d'embrutar les mans. Per cert, el Sr Parellada vivia a un palauet del carrer Canuda, on avui hi ha l'ATN.

A continuació va prendre el relleu la cuinera i divulgadora Ada Parellada. Que ens va fer tres arrossos més, tot demostrant com se sap defensar dins del seu propi caos, jejeje. El primer dels arrosos que ens va fer el va anomenar un arròs de solucions. I això és el que hem volgut fer nosaltres, un arrosset amb rampoines de nevera.

A la propera entrada us expliquem com va continuar la jornada i passem les fotos de la fira.Arròs de solucions:

4 tassetes d arros del Delta*
1 ceba
2 pastanagues
1 tros de pit de pollastre
1 grapat d'espinacs de l hort, ecològics
1 litre de brou
Oli d oliva
Un rajolí de nata
Un bocinet de gorgonzola
Espècies al gust: Piment d Espelete, curry**, pebre negre, gingebre molt, nou moscada

* L'Ada Parellada ens va explicar un truc perquè no se'ns covi l'arròs quan fem una paella per molta colla: un terç de l'arròs ha de ser bomba (perquè agafi el gust), un terç rodó i, ara bé la bona, un terç arròs vaporitzat. Si, si! el brillante! a risc de desmaiar el públic l'Ada ens va assegurar que era un truc infalible.

**normalment hi poso cúrcuma, però no en tenia i la vaig canviar per curry


Sofregim la ceba tallada a brunesa, quan comenci a suar hi afegim la pastanaga. Un cop sofregit hi afegim el pollastre tallat a dauets i les especies. Rossegem l'arròs amb el sofregit. Hi afegim el brou bullint.
Quan quedin dos minuts de cocció hi afegim els espinacs talladets a juliana.
Just abans d'apagar el foc hi barregem gorgonzola i un rajolinet de nata (opcional).
Rectifiquem de pebres.

1 comentari: